Match

Leuk dat je
via onze brief
hier bent gekomen!

Zoals je zojuist hebt gelezen komen we graag bij je langs om te kijken hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen.

Over ons

Onze Retail footprint

Wij begrijpen de uitdagingen waarmee retailers worden geconfronteerd. En onze consultants zijn er om jouw bedrijf te ondersteunen bij het realiseren van digitale schaalbaarheid, het juist inrichten van een datastrategie, en het leveren van uitstekende service aan jouw klanten.
 
Bij VANEIGENS geloven we in een naadloze klantreis, waarbij digitale kanalen en fysieke winkelervaringen samenkomen. Zo hebben we al voor enorm gave merken gezorgd dat ze relevant blijven in een snel veranderende markt, om vervolgens op te schalen en de concurrenten voor te blijven.

Bekijk onze Retail cases

Omoda

The fashion store that loves you back
Omoda was one of the early adopters of Salesforce Service Cloud in their industry. Since the company has a very high focus on customer satisfaction, it was using many different channels to communicate with their clients. Unfortunately, their inital set-up of Service Cloud was not working as intended, forcing agents with high frequencies of manual tasks.

Rituals

Leveraging synergies to make customers feel good
Rituals’ goal is to make their customers feel good, and an excellent customer service department is a crucial tool in doing so. We partnered up to see how we can be continuously work together to create innovative solutions that contribute to Rituals’ ambitious growth plans.
A campaign photo of Omoda.
Omoda
A campaign photo of Passend Lezen.
Passend Lezen
picnic case
Picnic
A campaign photo of Rituals
Rituals

En onze andere gave merken

Wie ben ik ?

An image of Just Greve

Hi ! Ik ben Just Greve, vader van drie kinderen en woonachtig in het prachtige Breda. Mijn jeugd draaide grotendeels om topsport, en hoewel ik net niet de sprong naar het professionele voetbal heb kunnen maken bij RKC, heeft deze ervaring mij gevormd en heeft het me geleerd om altijd te streven naar het hoogste niveau.

Maar zoals het leven vaak gaat, ontdekte ik een nieuwe passie en drive in de wereld van marketing en sales.  Met vijftien jaar ervaring aan de bureauzijde in consultancy, CRM en technologie, ben ik goed thuis in de verschillende aspecten van dit vakgebied.

In mijn huidige rol als Commercieel Directeur en MT lid bij VANEIGENS ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor strategie, commercie en marketing.

Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal en de uitdagingen waar je op dit moment tegenaan loopt. Ik kom daarom graag bij je langs om kennis te maken!