jelle

Het einde van Social Studio:
Wat wordt jouw zet?

De aankondiging dat Salesforce zijn Social Studio-product tegen het einde van 2024 zal stopzetten was een grote schok voor bedrijven in de Benelux-regio. Want of je nu marketeer, klantenserviceafdelingsleider, social media manager of marketing manager bent die vertrouwt op Salesforce, dan zal deze verandering onvermijdelijk invloed hebben op de manier waarop je klanten en prospects via sociale kanalen benadert.

In dit blog lees je over de impact van het verdwijnen van Social Studio en waarom het belangrijk is om voorbereid te zijn bij het maken van een weloverwogen keuze voor vervangende software.

Social Studio is een belangrijke speler geweest op het gebied van sociale luisteren en klantbetrokkenheid. Het dreigende verdwijnen ervan uit de markt dwingt ons om onze technologieën en strategieën opnieuw te evalueren. Met de klok die tikt naar het einde van 2024, is het nu tijd om actie te ondernemen. Dus, wat wordt jouw volgende zet?
Waarom het kiezen van de juiste vervanging van belang is
Het overstappen naar een nieuw platform gaat niet alleen over het vinden van een tijdelijke vervanger voor Social Studio; het gaat erom je klantbetrokkenheidsstrategie future-proof te maken. Een verkeerde keuze kan namelijk leiden tot onnodige kosten, verminderde efficiëntie en gemiste kansen. Daarentegen kan de juiste vervangende optie langetermijnwaarde bieden en zowel de productiviteit als de engagement-statistieken verbeteren.
Waarom VANEIGENS?
Hier bij VANEIGENS werken Salesforce-specialisten met een bewezenk-record in de klantenservice- en marketingruimte. Hierdoor begrijpen we het ecosysteem, de marktleiders en de complexiteit ervan. Deze expertise plaatst ons in een unieke positie om vervangingen voor Social Studio te evalueren, vooral voor huidige Salesforce-klanten.
Onze uitgebreide analyse van alternatieve software.
Om bedrijven zoals die van jou voor te bereiden, hebben we een vergelijkende analyse uitgevoerd van marktleiders zoals Sprinklr, Coosto en Sprout. Deze platforms hebben gekozen met goede redenen, ze hebben namelijk allemaal een bewezen staat van dienst en worden voortdurend bijgewerkt om te voldoen aan de eisen van een steeds veranderende industrie, waardoor ze je een toekomstbestendige oplossing bieden.
Onze evaluatiecriteria
Onze vergelijkende analyse is gebaseerd op verschillende cruciale variabelen:

Kosten

We houden rekening met zowel de korte als lange termijn kosten.

Time to Market

We beoordelen hoe snel we je operationeel kunnen krijgen.

Flexibiliteit

Biedt het platform aanpassingsmogelijkheden om aan je specifieke behoeften te voldoen?

Integratie met Marketing Cloud

Voor bestaande Salesforce-gebruikers is naadloze integratie met Salesforce Marketing Cloud een cruciale factor, omdat dit directe activering mogelijk maakt.

Belangrijkste USP en onderscheidende kenmerken

Wat maakt elk platform uniek? Ons doel is om onderscheidende kenmerken te onderzoeken die je een voordeel kunnen geven ten opzichte van je concurrenten. We zullen deze functies identificeren en analyseren om je te helpen een concurrentievoordeel te behalen.

Lokale gegevens en aanwezigheid

Door wetgeving en toegankelijkheid begrijpen we het belang van lokale gegevenscentra en klantenondersteuning, vooral voor bedrijven in de BENELUX-regio.

Platform vs eindpunt

Wat is het volledige potentieel van het platform en hoe komt dit overeen met je eisen?

Vereiste verandering

We evalueren de operationele en proceswijzigingen die je team(s) zou moeten doorvoeren.

Hoewel we deze grondige analyse hebben uitgevoerd, geloven we in op maat gemaakte oplossingen. Daarom onthullen we hier niet de volledige resultaten. Jouw unieke behoeften vereisen namelijk gepersonaliseerde aanbevelingen.
Dus wat is de volgende stap?
Deze blogpost gaat over het proces, niet over de details. We proberen namelijk je door de verschillende keuzes en technische taal te leiden om tot een oplossing te komen die het beste bij jouw behoeften past.
Neem contact op
Neem vandaag nog contact met ons op om de volledige resultaten van onze vergelijkende analyse te krijgen en laat ons je helpen de meest geïnformeerde beslissing voor je bedrijf te nemen.
Comments are closed.